Bilder från Formex

Äntligen skall jag försöka publicera lite bilder från Formex. Tyvärr har jag haft datakrångel som jag försökt att lösa, allt är inte åtgärdat ännu men jag gör ett försök iallafall.

Bilden ovan visar Synnöve Mork som inrett entrétorget på Formex våren 2012. Utställningen är uppbyggd som en stor lada med väggar utav plywood, ett material som för övrigt återkom på flera ställen på mässan. Temat var som jag tidigare berättat om “Fågel, fisk eller mittemellan” och är vackert, färgstämt och inspirerande.

Glas i olika former, trä, keramik och naturtoner var ständigt återkommande. Industrikänsla blandat med enkla material.Två av ytterväggarna var byggda efter ett rutmönster, där den ena färgsättningen var puderrosa och den andra grafiskt svartvit.Här är det Norden som möter Asien. Ett typiskt stånd från Asien någonstans men här även med nordisk prägel.Synnöve berättade även att hon tycker om att skapa rum i rummet, att göra avgränsningar som här tex med rep. Det här är monterns barnhörna. Enligt Synnöve blandar hon gärna in en mörkare och lite dovare färg tillsammans med barnpasteller för att göra det lite mer intressant och inte så gulligt.En tydlig trend som många utställare hade hängt på var alla saker som finns till livet utomhus. Trädgårdsrelaterade saker, både vad det gäller kläder, designade trädgårdsslangar, odlingslådor mm( kommer bilder på det senare i veckan)En sista bild från entrétorget får bli Anki Gneibs gigantiska svarvade träljusstakar. Tänk vad annorlunda det blir när man tar en traditionell vanlig inredningspryl och gör den i ett helt annat format än vad man är van vid att se den i.

Fler bilder från Formex kommer i veckan:)