Dubai – staden som aldrig sover

Sist jag skrev ett inlägg så var jag lite hemlighetsfull om vad jag skulle göra den kommande veckan. Nu kan jag avslöja att vi varit på semester i Dubai. En otroligt häftig upplevelse…här finns allting du bara kan drömma om…gigantiskt, storslaget och lyxigt.

De kan stoltsera med världens högsta byggnad, Burj Khalifa som mäter 828 meter över havet och har en vacker fasad bestående av nästan bara stål och glas. Utsikten är helt otrolig och i klart väder så kan de se hela 10 mil bort.

Burj Kalifa

Ett annat läckert ställe är Nasimi beach ute vid hotellet Atlantis som är beläget längst ut på den konstgjorda palmformade ön.

Nasimi Beach

Ökensafari, en hisnande upplevelse. I vårat sällskap var vi ca 150 personer fördelade på 30 jeepar. I fullfart över sanddynerna “tävlade” de rutinerade förarna om att få turisterna skrika så högt som möjligt i bilarna….kan säga att jag nog stod för merparten av skrikandet i vår bil….en enorm adrenalinkick då man ibland var säker på att bilen skulle volta men där vår skickliga förare alltid på något sätt lyckade räta upp bilen. Kvällen slutade med en god BBQ ute i öknen samt lite arabiskt dansuppträdande.

Safarin

Shopping…här finns allting du bara kan önska dig på Dubai Mall. Lyxigt, vackert och med märken från Världens alla hörn. Vi hade turen att vara där under deras “mellandagsrea” som sträckte sig mellan 3/1 – 3/2, vilket gjorde att vi kunde göra fler fina fynd. Eftersom affärerna är öppna ända till kl 01.00 så hinner man både strand och shopping under en dag. Sedan finns flera bra marknader där du kan fynda välgjorda märkeskopior av väskor, plånböcker, sjalar, skor mm. Det är inte bara shopping i dessa shoppinganläggningar utan här hittar du bla en fullskalig skridskohall, en 800 meter lång skidbacke med stollift ( mall of the Emirates), ett helt enormt akvarium mm mm.

Dubai mall

En annan upplevelse som tog andan ur oss var Dubai fountains. Ett skådespel av vatten och ljus till toner av bla “Time to say Goodbye”. Helt sagolikt….

Fontänen

Detta blev ett väldigt långt inlägg, ändå finns det så enormt mycket mer. Kan bara säga att vi var väldigt nöjda med vår semester:)))

Avlsutar med en bild på några väldigt skojfriska “grabbar” som spexade när jag frågade om det var ok att ta en bild på dem vid deras bil….finns enormt mycket häftiga bilar i Dubai….

DSC_0610