Föreläsning på Inredia…

Som jag berättade häromdagen så var jag på en föreläsning på Inredia igårkväll. Skäms nästan att säga att det var första gången som jag var där…..den gamla skjortfabriken har verkligen fått ett nytt liv….

DSC_0355

.

Trappan inredia

Kvällen som anordnades av marknadsföreningen bjöd först på lite trevligt mingel och mat på Inredia restaurangen. Efter det tog vi plats i den breda trappan som är själva navet i Inredia. Trappan är delvis klädd för att fungera som sittplats till diverse föredrag som hålls i huset.

Inredia föreläsning

Först ut igår var Magdalena Svedlund som arbetar som marknadskordinator för Inredia. Hon berättade om hur Inredia kom till, visionen som gjorde att den gamla skjortfabriken bytt till den varma och inspirerade skepnad den fått idag.

Efter det var det Hildur Blad på bloggen “Fixa & donas” tur att berätta om trender som hon plockat upp på bla VårFormex och Möbelmässan. Med inlevelse delade hon med sig av bilder och tankar om hur vi skulle inreda våra hem den närmaste tiden….nedan följer en sammanfattning av vårens “heta” inredningstips enl. Hildur.

  •  Färgskala: Smutsiga pasteller, neon, grönt, blått, grå bas
  • Material: Glas, speglar, varma metaller såsom guld, koppar och mässing samt trärena ytor.
  • Mönster: Geometriska, pricka, vilda djur, blommor
  • Former: Geometriska, bulliga
  • Tankesätt: Grow it yourself ( mycket naturliga inslag, odla själv, plocka in naturen i inredningen. Re-make och Re-use.

DSC_0386

Kvällen slutade med en rundvandring i huset som både visade Tibros möbelhistoria och presenterade aktuella möbelföretag som verkar på orten idag.

På tredje våning finns också fina färgglada konferensrum, kontor och samlingssalar. Sammanfattningsvis var det en mycket trevlig kväll….