Magasin 36 i Höganäs

Igår hade jag ett kundbesök inbokat i Höganäs lite senare på eftermiddagen, eftersom jag var lite tidig och fortfarande inte hunnit äta lunch så passade jag på att äta på Grand Café på Magasin 36 som jag hade blivit rekomenderad. Verkligen ett häftigt ställe, i de gamla råbarkade lokalerna där de tidigare saltglaserats i Höganäs huserar idag en saluhall (samma ägare som Grand Hotell i Mölle) och en restaurang som serverar vällagad dagens lunch.

Magasin 36 1

Restaurangen ligger en våning upp och toppen av de gamla saltugnarna fungerar idag som buffébord. När man står i restaurangen kan man kika ner i saluhallen genom en gigantisk stor cirkelformad öppning. I den råa lokalen har man tagit tillvara den gamla atmosfären och låtit den stå intakt i mångt och mycket vilket bildar en vacker bakgrund till all mat, dryck och grönsaker mm.

page

Förutom Grand Café finns här Höganäsgruppen och butiken. I “butiken” hittar du både kläder och inredning och hos Höganäsgruppen finner du egentillverkade bruksföremål i keramik.

Som tidigare rekomendationer, passa på att stanna till om ni har vägarna förbi….ett väldigt härligt ställe….

Ha en härlig helg!

 

En reaktion på “Magasin 36 i Höganäs

  1. Underbart ställe! Måste verkligen åka dit!!! Har besökt Saluhallen eller Mathallen som det heter i Oslo i helgen och det var också helt fantastiskt!

Kommentarer inaktiverade.