Möbelmässan 2013

Hoppas att ni vaknat till en god söndagsmorgon. Själv är jag lite krasslig, min man har legat i influense i veckan och jag blev dålig lagom till helgen, får hoppas att det går snabbt över. Satt iallafall igår och gick igenom lite bilder från mässan och insåg att jag inte alls fått med så många bra bilder som jag trodde. Får skylla på återresan från Dubai som gjorde att jag smög in vid tretiden på natten till mitt och mina “tjejers” hotellrum för att få åtminstonde några timmars sömn innan vi åkte ut till mässan.

Trender då…..det jag spontant kände var bla att det blir mycket ljusa träslag (snyggt,) på många ställen även ihop med ljust skinn. Varma metaller såsom mässing och koppar ( sagt det förut), puderpasteller, den “gröna” trenden ( mer grönska inomhus samt snygga saker till altan , trädgård och balkong.) På den offentliga sidan, soffor med höga ryggar som skapar små privata bås ( återsågs på flera ställen, Offecct var nog först ut för något år sedan..) Tuffa och fräcka lampor i massor….

Har lyckats fånga några saker på bild men saknar en hel del med tanke på vad jag precis nämnt ovan….här kommer iallafall lite bilder….

Entrehallen var iår designad av Oki Sato grundare och chefdesigner för Nendo. Ett virrevarr av vita bågar som tillsammans skapade små rum som smyckades av möbler, inredningsdetaljer samt armaturer designade av samma man. En bild på mig själv ( längst upp till vänster samt mitt resesällskap)

Entren 2

Danska tygleverantören Kvadrat hade tillverkat en uppseendeväckande  tygvägg av färgmatchande “slipsar”. Effektfullt och väldigt snyggt, men måste varit tidskrävande att både göra och sätta upp då varje “slips” dessutom var ihopsatta längst ner med en söm för att få ett vackert skuggspel. Imponerande…

Kvadrat monter

Jan Rundgren ( miljön längst upp till vänster)  hade skapat trendutställningen i B och C-hallen. Små installationer som visar  vad som känns mest aktuellt just nu. Själv fastnade jag mest för för hans “gröna trend” som känns väldigt rätt. Att få in växter i innemiljöerna samt att inreda sin trädgård eller balkong känns helt rätt nu.

Trädgård

Lampor….för ett antal år sedan hittade jag aldrig några lampor som fick mig att känna köplust…nu finns det hur många som helst. Alla kanske inte passar i mitt “normalstora” hus men det är härligt att se alla dessa fantastiska skapelser…..När det gäller till den offentliga sidan så finns det många häftiga lampor idag som verkligen blir pricken över i.

Lampor

Måste även nämna W131, lamporna som designtrion CKR ( Claesson Koivisto Rune) tagit fram till Wästbergs. Pigga och glada i formen och färgen så de kommer nog hänga på många ställen framöver.

IMG_0233

 

I Tibro inte långt ifrån där jag bor har företaget Offecct sitt säte. Som alltid hade de några fräcka nyheter att presentera på möbelmässan. Iår fastnade min blick på sittpuffen Carry On designad av Mattias Stenberg. I härliga färger och med ett kaxigt uttryck var det många som var där och tittade och klämde på den. Själv fick jag en association till en fräck “ishink”…Offecct

Avslutar med en bild på en vacker bukett som min älskade mamma skulle fått idag på sin födelsedag men som nu får pryda bordet i vårt vardagsrum eftersom vi är krassliga och inte kan uppvakta henne som det var tänkt….

IMG_0282

Ha en fortsatt trevlig söndag….