Trender + DIY

Mysiga etiketter med stjärnor, hjärtan och julpuss från Granit.

Satt igårkväll och tittade igenom några inredingsbloggar som jag följer samt surfade runt på temat jul och juldekorationer och reflekterade lite över hur enormt påverkbara vi är även när det gäller något så traditionsbundet som jul. Jag är absolut inget undantag, jag skall ge ett litet exempel…

Ta en sådan enkel sak som paketinslagning och “paket adventskalendern”. I år så går mina paket i svart, vitt och några inslag av rött. Mysiga dekorationer med text, kulor, naturmaterial mm. Inga tomtar så långt ögat når..

När det gäller adventskalender så är det ännu mer tydligt. Om mina barn hade varit små hade jag säkert fixa till en svart grafisk stilren stjärna eller sprutat en gren vit osv…  Nu kunde jag inte hålla mig utan kom att tänka på det gamla fönstret som stod i garaget och hängde på lite paket bara för att visa vilken skillnad det är på de DIY kalendrarna som jag verkligen gjorde till barnen för ett antal (?) år sedan.

Inget svart eller vitt så långt ögat når. Missförstå mig inte, hela mitt hem går i svart, vitt, beiget  samt några accentfärger och jag trivs jättebra med det idag, men visst är vi enormt påverkbara….