Nääs Fabriker…Här kommer ytterligare ett i raden av hotell och restaurangtips på bloggen. Nääs fabriker som byggdes på 1800-talet var från början ett stort bomullsspinneri och ligger vid Sävelångens strand strax utanför Alingsås. De gamla tegelbyggnaderna inrymmer idag kontor, restaurang, hotell, klädbutik mm allt utfört med känsla för design, trivsel och en varsamhet om byggnaderna.

DSC_0401

Jag stannade till här för några veckor sedan och tog en lunch (rekomenderas) på vägen hem från en arbetsvecka i Göteborg. Vid det tillfället letade jag efter en bra present till mina föräldrar som skulle fira guldbröllp i  mitten på april, och efter att provat deras lunch och sett mig omkring så kändes det som det här skulle passa dem perfekt.

Nääs 2

På Nääs kan du boka flera olika paket b l a gourmetpaket, fredagsmys, golfpaket mm. Här kan man även basta i sjöbastun och doppa sig från den anslutande bryggan direkt i sjön.

DSC_0379

Fick en liten privat visning av hotellrummen som både var rymliga och väldigt trivsamt inredda. Nu är det mina föräldrar som kommer att åka dit för en lyxig weekend, men jag hoppas inte det dröjer allt för länge innan jag själv kan göra samma sak….

Nääs 3

Nääs 5

Nääs 6