Olgas Crepes & Gelato i Jönköping

Hej och hoppas att ni har en skön söndag denna gråmulna morgon. Vi har varit på besök hos goda vänner i Jönköping fredag och lördag, en kombinerad “arbets och umgåshelg”. Min man har hjälpt våra kompisar med att sätta upp nya väggar i källaren, medans jag och Kristina som min väninna heter, var förunnade med att strosat runt lite i affärerna i Jönköping. I somras fick vi hjälp av dem med att lägga betongplattor runt  vår pool. Att hjälpas åt lite är verkligen både trevligt och mer effektivt i vissa lägen…..även om vi tjejer slapp undan lindrigt den här gången:)).

Efter att ha strosat runt lite, varit hemma med mat åt killarna så bestämde vi oss för att prova det nya stället som kläd och inredningsbutiken Olgas Hus har öppnat i närheten av butiken. Olgas Creps & Gelato. Inredningen var som väntat avskalad och snygg. Här är det maten och glassen som står för färgerna. Vi åt varsin “galette” en tunn botten gjord på bovete som du kan beställa med olika fyllningar. Vi testade på 2:an med parmaskinka, soltorkade tomater, fetaost, ruccola och balsamvinäger och 7.an med räkor, rödlök, cremefraiche, majonäs och ost. Gott som ett mellanmål eller som en lite matigare fika, kanske inte som lunch om du vill äta dig riktigt mätt.

Olgas creperi

Ett stort plus var deras egentillverkade glass, den var helt underbar, att du dessutom kan köpa med dig lite smaker hem var perfekt….vilket vi gjorde:)) Efter en underbar middag bestående av ungs bakad torsk, pressad potatis och en ljuvlig sås innehållande Bristol Creme avrundade vi kvällen med smarrig glass från Olgas innan vi satte oss i bilen och åkte mot Karlsborg…

Skön söndag på er…/ Maria